Over ons

De sociale voorzieningen in Nederland zijn goed, maar toch groeien er steeds meer kinderen op in armoede wat al snel tot achterstand en uitsluiting kan leiden. Voor kinderen in een gezin heeft dit grote gevolgen. Denk aan: slechte voeding, weinig en kapotte kleding, geen opleiding kunnen volgen, niet mee kunnen doen aan sociale activiteiten e.d..

De Stichting IJsselkring-Kinderfonds heeft ten doel:

  • Het bevorderen van het welzijn van kinderen tot 18 jaar in armoede en met achterstand in de gemeente Doetinchem;
  • Het voorkomen van sociale uitsluiting;
  • Het bevorderen van duurzame sociale stijging;
  • Het in voorkomende gevallen bieden van financiĆ«le en/of materiele hulp aan individuen, groepen, projecten of activiteiten.

Doelgroep: kinderen tot 18 jaar in armoede en met achterstand in de gemeente Doetinchem.

Het gaat daarbij om aanvragen die niet uit de reguliere c.q. voorliggende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld het Meedoenarrangement van de gemeente Doetinchem en subsidies kunnen worden bekostigd. Het gaat om een bijdrage die de start van een project/activiteit mogelijk maken of om kleine bedragen om een bepaalde nood op te lossen.

IJsselkring-Kinderfonds richt zich hierbij uitsluitend op lokale aanvragen en projecten. Daarnaast zullen de aanvragen een eenmalig karakter moeten hebben. Aanvragen kunnen door personen, organisaties, verenigingen, werkgroepen worden ingediend. Projecten/activiteiten met een innovatieve en een collectieve aanpak, gericht op een duurzame sociale stijging, hebben daarbij de voorkeur.